Side topp

Dag 1: Tirsdag 17. april

Rekkefølgen på foredragene er ikke endelig bestemt

Hva kan Norge lære av Europa

Europa er delt i sin praksis for bredbåndutvikling. Noen land som Tyskland og Storbritannia satser på kobber fra kabinetter i gata. Investeringstørke rammer mange land. Sverige, Norge og Portugal konsentrerer seg helhjertet om FTTH. Noen land mener fiber er for dyrt og vil komme for sent. Trenger den norske bredbåndmodellen å endres drastisk? EU fokuserer mest på sluttbrukerpriser og konkurranse.

Kl. 11.30

Mer informasjon kommer

Foredragsholder: Dr. Stefan Albers, Managing Director, German Broadband Association (BREKO)

Denne foreningen organiserer de fleste bredbåndsoperatørene i Tyskland og har 270 medlemmer som blant annet representerer 150 bynett og regionale operatører. Dette representerer mer enn 60 prosent av all fiberutbygging i Tyskland – både FTTB og FTTH. Han vil gi oss et bilde av det tyske bredbåndsmarkedet og konkurransen med Deutsche Telekom.

Kl. 11.50

Mer informasjon kommer

Foredragsholder: TBA

Kl. 12.10

Mer informasjon kommer

Foredragsholder: Harald Wium Lie, Partner Analysys Mason

Harald Wium Lie hjelper investorer, IKT-selskaper og regulerende myndigheter med å identifisere og implementere bedre bredbåndstrategier. I tillegg har Harald betydelig erfaring fra M & A-arbeid og store operasjonelle forbedringsprosjekter. I 2014 ble han rangert av Computerworld som den 6. innflytelsesrike personen i den norske IT-bransjen. Han sitter også i programkomiteen for Telecom World.

Kl. 12.30

Mer informasjon kommer

Foredragsholder: John Strand, CEO Strand Consult

John er en av de mest kjente konsulentene i bransjen. Alle som har møtt John Strand, vet at han alltid snakker sin mening. Å være ærlig - og gi sin usminkete mening om aktuelle problemer i bransjen er blitt Johns varemerke - selv når det betyr å være kontroversiell eller tråkke på en tå eller to. På Telecom World i Berlin setter han et kritisk søkelys på EUs telepolitikk.

Kl. 13.00

Morgendagens nye krav til sikkerhet, redundans og diversitet

Hele vår økonomi og hverdag blir digital. Undervurderer vi kravet til sikkerhet i telenettene? De store datasenteroperatørene krever 3-4 uavhengige fiberforbindelser? Må vi sette en helt ny standard for sikkerhet?

Kl. 14.00

Mer informasjon kommer

Foredragsholder: TBA

Kl. 14.20

Mer informasjon kommer

Foredragsholder: Elisabeth Aarsæther, Direktør, Nkom

Elisabeth Aarsæther ble høsten 2017 tilsatt som ny toppsjef for Nkom. Hun har arbeidet i en årrekke i Nkom som kommunikasjonsdirektør og viseadm. direktør. Hun overtok sjefsjobben i Nkom etter Torstein Olsen. Elisabeth Aarsæther er utdannet innen både ledelse og media. Det er åpenbart at sikker infrastruktur blir stadig viktigere i et gjennomdigitalisert samfunn. Her spiller Nkom en viktig rolle som tilsynsmyndighet når det gjelder å sørge for sikre og robuste norske ekom-nett.

Kl. 14.40

Mer informasjon kommer

Foredragsholder: Torgeir Waterhouse – Direktør internett og nye medier, IKT Norge

Torgeir Andrew Waterhouse har særlig arbeidet spørsmål knyttet til opphavsrett og digitale medier. Waterhouse er siden februar 2010 vært direktør for Internett og nye medier i IKT-Norge. Waterhouse er mye benyttet som kommentator og analytiker i alt fra offentlige utredninger til massemedia.

Kl. 15.00

Mer informasjon kommer

Foredragsholder: Tore Kristoffersen, Prosjektdirektør i Lyse Fiberinvest

Tore Kristoffersen var med helt fra starten av Lyse Tele. Han var i mange år CTO i Altibox og hadde i sin tid ansvaret for utbyggingen av deres landsomfattende kjernenett.

Kl. 15.20

Kl. 15.40

Morgendagens nye krav til sikkerhet, redundans og diversitet

Foredragsholder: Torbjørn Krøvel, COO i Broadnet

Kl. 16.00

Mer informasjon kommer

Foredragsholder: Tommy Skjervold, Statssekretær i Samferdselsdepartementet

Kl. 16.20

Mer informasjon kommer

Foredragsholder: Håkon Grimstad – Adm. dir., Norsk Helsenett

Politikere og myndigheter setter sin lit til eHelse for å møte eldrebølgen og morgendagens helseutfordringer. Norsk Helsenett er basisen for nettene mellom norske helseinstitusjoner. Hvilke sikkerhetskrav stilles når vår helse blir avhengig av telenettene – enten vi får fjernhelse-tjenester til hjemmet eller i institusjoner? Må vi innføre helt nye og strengere krav til sikkerhet og redundans? Må alle som skal nyte godt av eHelse ha tilgang til både lynraskt fastnett og mobilnett?

Kl. 16.40

Mer informasjon kommer

Foredragsholder: TBA

Kl. 19.30

Vordrink og middag på hotellet

Side bunn
Sidebunn