Hoveddel Side topp

Telecom World NextStep
Drammen 28.-29.september 2016

Last ned kortversjon av programmet her.

Dynamikken I telebransjen er voldsom. Norske teleoperatører investerer mer enn noensinne – 8,8 milliarder I fjor. Mange selskaper tjener gode penger. Men kravet til innovasjon og nye tjenester øker. Teleinfrastrukturen er samtidig basis for ny industriell verdiskapning i det norske samfunnet. På høyhastighetsaksess ligger vi i verdenstoppen, men vi er kanskje likevel en digital avkrok. Vi er ikke på de digitale motorveiene for å tiltrekke oss nye store datasentre der nabolandene kjører ring rundt oss.

1.     Neste generasjons teleoperatører
Kan dagens operatører om fem år leve lykkelig med sine kabler og sine basestasjoner? Hvordan møte de (Google, Facebook, Amazon og Apple) som har innholdet eller terminalen  og ekspanderer raskt inn i teleoperatørenes domene. Samtidig er det dyrt å være smart raskt nok. Konsernsjef Sigve Brekke drar perspektivet for Telenor-konsernet. Men hvordan skal mellomstore og små operatører stille seg til de nye utfordringene som blant annet SoftSim, 5G og annen ny teknologi skaper? Google har innholdet? Vil de bygge nettet her også?

2.     Produktivitet – distriktspolitikk og bredbånd
De som bor i by er mer produktive enn de som bor på landet, konstaterer Produktivitetskommisjonen i sine to rapporter. Operatørene vil på kommersielt gode vilkår sørge for at regjeringen når målet i ekomplanen om at 90 prosent skal ha tilgang til minst 100 Mbps nedstrøms i 2020. men hva med de siste 10 prosentene som bor der det er dyrt å bygge høyhastighetsnett. Hvordan skal morgendagens spleiselag se ut? Er det egentlig lurt å bygge fiber til de som er minst produktive?

3.     Datasentre – utenlandsfiber – mørk fiber i Norge
Teleinfrastruktur til store datasentre er satt på dagsorden. Kort sagt betyr det: Flere utenlandsfiber og tilgang på høykapasitets mørk fiber innlands med stor diversitet (tre fibre i uavhengige føringsveier til hvert senter). Hvem tar ansvar for de store investeringene? Staten, utenlandske carriers, Jernbaneverket eller Broadnet og Telenor? På Telecom World møtes de ulike aktørene til heftig debatt og samhandling. Telia har mange utenlandsfibre ut av Sverige og har investert 370 millioner i mørk fiber til Luleå. Hvem tør satse på en ny industri i Norge?

Kåring: Også i år skal vi kåre Norges beste regionale/lokale teleoperatør.

Analyse: En ny analyse av Bredbåndsmarkedet 2015-2020 legges fram.

Sosial konferanse: Selvsagt god tid til mingling, mat, drikke og underholdning, med
Drammens store sønn Jonas Fjeld på scenen.

Se program for onsdag 28. september her.

Se program for torsdag 29. september her. 

Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn