Hoveddel Side topp

Telecomworld Tromsø 2024

Kortversjon av det foreløpige programmet kan du laste ned her: Program pr. 23 feb

Onsdag 24. april kl. 19.30
Dagen før konferansen ønsker vi velkommen til Tromsø på Prelaten og en uformell samlin med  mat, god drikke og humørfylt mingling  (995.-)

Programmet er under utvikling , og foredragsholdere som er klare publiseres fortløpende.

Rekkefølgen her kan endres:

Torsdag 25. april

Kl. 11:00 - 13:30

Heia Nord-Norge
Vi har en urolig verden og et naboland som Russland i krig med Ukraina. Det har skapt nye og sterkere sikkerhetsbehov i både i Nord-Norge og i landet forøvrig. Med unntak av områder sør i Nordland er hele landsdelen godt fibret. Men landsdelen mangler direkte sjøkabler og mer mørk fiber som for alvor kan trekke datasentre til landsdelen. Likevel er mange nye datasentre i emning.  På mobilsiden setter vi lys på at konkurransen er svært liten i nord. Hva kan 5G bidra med til næringsutvikling både i nord og sør?Kl. 13:30 - 14:30 Lunsj


Kl. 14:30 - 18:00 
AI i Norge - hvor kan vi bli best
Vi har unike helsedata lagret i Norge? Hvordan kan vi utnytte det med AI? Hvilke andre nisjer peker seg ut? Hva gjør telebransjen og hvordan kan vi utnytte AI både innad i selskapene og i produkter til våre kunder? Trenger Norge et nasjonalt tallknusersenter for å utnytte spesifikke nasjonale data?

Kl. 20:00 -                Vordrink, 3-retters middag og underholdning på hotellet

Kira Dalan Eriksen
Vinner av the Voice 2023, Kira Dalan-Eriksen fra Fredrikstad står for underholdningen

Mange husker henne sikkert bl.a. for sin versjon av Rihannas "Love on the brain" fra blind audition i The Voice 2023 og live opptreden hvor hun hyllet sine røtter i Finnmark med sin versjon av "E du nord".

Fredag 26. april

Kl. 09:20 -12:30
Åpning - frivillig eller tvang
Nkom prøver å få operatørene med på en bred frivillig åpning av fibernettene. I april vil nok resultatet være klart. Men ett er sikkert: En eller annen form for åpning av fibernett blir det. Og hvordan blir prisregimet – marginskvis, kostnadsorientering eller best effort? Nesten alle er enige om at VULA ikke duger, men hvordan få rettferdig prisnivå i et marked der det koster fra 6 000 til flere hundre tusen å bygge en enkelt fiberaksess? Bør hele prosessen utsettes til de 85 000 siste husstandene har fått høyhastighetstilbud? 

Kl. 12:30 -          Avslutning/lunsj


Side bunn

Søkeresultater

Sidebunn